Dan Bilzerian, bekend als de ‘King of Instagram’, probeerde de politie te helpen tijdens het bloedbad in Las Vegas waarbij Stephen Paddock 58 mensen om het leven bracht. De 36-jarige Instagram-ster vroeg agenten om een vuurwapen, zodat hij terug kon schieten. De agent weigerde en schreeuwde ‘O get the fuck away’, is te zien en horen op beelden die op Instagram zijn geplaatst.

De nieuw opgedoken beelden zijn opmerkelijk. De 36-jarige Bilzerian kreeg eerder forse kritiek van een oud-marinier voor zijn handelwijze tijdens de schietpartij in Las Vegas. Bilzerian liet met een video zijn volgers al vluchtend weten dat hij net had gezien hoe een vrouw in het hoofd was geschoten.

De afgetrainde Amerikaan kwam zondag terecht in de dodelijkste schietpartij in de Amerikaanse geschiedenis. Stephen Paddock schoot vanaf de 32ste verdieping in het Mandalay Bay Hotel 58 mensen dood en bracht daarna zichzelf om het leven. Bijna 500 mensen raakten gewond.

‘Spectaculaire content’
Bilzerian leek zijn aanwezigheid bij de schietpartij te willen uitbuiten door voor ‘spectaculaire content’ te zorgen voor zijn 23 miljoen volgers. Hij liep mensen in nood straal voorbij. De gelauwerde veteraan Dakota L. Meijer, die in 2011 een Medal of Honor kreeg, reageerde woest.

,,Dan Bilzerian, dit is wat ik zo erg vind aan mensen zoals jij. Altijd bereid voor een ‘verkleedpartijtje militair spelen’ en zó taai als de camera’s aan staan. Een vrouw is in haar hoofd geschoten en jij loopt al filmend weg. Dat is niet wat militairen doen. Stop er alsjeblieft mee om jezelf voor te doen als iemand die je niet bent. Mensen zijn aan het sterven, jij loopt weg en helpt hen niet. Doen alsof het een video waard is, is walgelijk.”
Extravagante levensstijl

Bilzerian trakteert zijn volgers onder meer op kiekjes van zijn extravagante levensstijl, waarin een villa vol wapens een hoofdrol spelen. Geregeld post de afgetrainde Amerikaan foto’s waarop hij in camouflageoutfits trots en heldhaftig poseert met zijn uitgebreide wapenarsenaal. De bekendheid – die faalde een Navy SEAL te worden – schept vaak op over hoe koelbloedig en dodelijk hij is.

Bilzerian wilde niet veel commentaar geven op de kritiek van de veteraan. Hij liet weten later die nacht een gewonde vrouw te hebben geholpen. Hij zou haar naar het ziekenhuis hebben gebracht. Hij reageerde in een video op de kritiek. ,,Ik werd deze ochtend wakker en het nieuws gaat over bullshit dat één of andere marinier zegt dat ik een pussy ben omdat ik wegloop in plaats van te blijven. Als we de logica van die achterlijke idioot volgen, hadden we waarschijnlijk 600 doden gehad als iedereen gewoon was blijven staan.”

Wil je meer onderzoeken ontvangen? Geef dan je email op.

Naam

E-mail